Back to All Events

Jordanian Women's Citizenship Rights

  • Sijal Insitute for Arabic Language and Culture #2 50 Umar Ibn al-Khattab Street Amman Jordan (map)

Dr. Aida Essaid, Director of the Information and Research Center at the King Hussein Foundation, spoke with Sijal about the right of Jordanian women to pass on their citizenship to their children and non-Jordanian husbands. Students also learned about the Haqqi Information Zone, an open data source with information regarding legal, media, and human rights in Jordan.

أسعدنا باستضافة الدكتورة عايدة السعيد مديرة مركز المعلومات والبحث في مؤسسة الملك الحسين لآخر لقاء أكاديمي للفصل الدراسي الربيع والتي عرفتنا فيه على الموقع الالكتروني "حقي" الذي هو مساحة مفتوحة للجميع للوصول إلى المعلومة المتوفرة في التشريعات، والبحوث، والإعلام حول قضايا حقوق الإنسان في الأردن وكذلك ناقشت حقوق اعطاء المرأة الجنسية الأردنية لأولادها وزوجها غير الأردني.